YOUTUBE KANALIMIZI TAKİP EDİN >>> YOUTUBE KANALA GİRİŞ İÇİN TIKLA
Takma kirpik takmak uygulaması zor bir işlemdir ve mutlaka dikkatlice incelenip uygulanması gereken işlemdir yanlış bir işlem canınızı acıtabilir ve istenmeyen sonuçlar uygulana bilir lütfen uygulamadan önce uzmanları ile irtibata geçiniz.
Göz Şekliniz Hangisi?
Öncelikle belirtmek gerekir ki her göz şekline her takma kirpik uymaz; bu yüzden de önce göz şeklinizi tespit etmeniz, ardından da o şekle uygun takma kirpik seçerek ona özel uygulama tekniklerinden faydalanmanız gerekir. Badem gözler genellikle her tür takma kirpiğe uyan gözler olarak bilinirken diğer göz formları bir tık daha fazla uğraş gerektirebilir.
Çukur gözler: Daha çıkıntılı bir kaş kemiği illüzyonu veren bu göz tipine en uygun takma kirpik, en uzun halini tam ortasında alan kirpiktir.
Aşağı doğru kıvrılmış gözler: Bu tipte gözlerinizin dış köşeleri aşağı doğru yönlenir. Bu tip gözler için en uygun takma kirpikler ortası kısa, kenarları uzun kirpiklerdir.
Körüklü gözler: Göz kapağınızdaki pile görünmüyorsa körüklü gözlere sahipsiniz demektir; bu da ince ve kısa takma kirpik takmanız gerektiği anlamına gelir.
Takma Kirpik Nasıl Takılıyor?
Adım 1: Kirpikleri paketinden çıkartın.
Kirpikleri dışa doğru tutarak paketi burnunuzun altına yerleştirin. Bu, sağ ve sol kirpikleri ayırt etmenizi sağlayacaktır. Takma kirpikleri paketinden çıkartmak için asla iç köşeden paketi sıyırmayın; dış köşeleri kullanın.
Adım 2: Kirpikleri ölçün.
Takma kirpiği, kendi kirpik hattınızın üzerine yaslayarak göz uzunluğunuzla olan hizasını ölçün. Eğer takma kirpikler, kirpik hattınızdan daha uzun ise kenarlarından kesmeniz gerekebilir. Takma kirpik, doğal kirpiklerinizin çıkmaya başladığı noktada başlamalı ve dıştan 2-4 kirpik önce sona ermeli.
Adım 3: Takma kirpikleri kesin.
Eğer takma kirpikleri kesmeniz gerektiğine karar verirseniz bu işlemi dış uçtan iç uca doğru yapmaya özen gösterin. Bununla birlikte kirpiği ortadan kesmek yerine kirpik tanelerini tek tek kopartarak bu işlemi gerçekleştirin.
Adım 4: Kirpiklerin düzleşmesini önleyin.
Bazen takma kirpikler, onları paketinden çıkarttığınız zaman kavisli şeklini kaybedebiliyor. Bunu önlemek için kirpikleri parmağınızın ya da bir makyaj fırçasının etrafına sararak bir dakika kadar bekletin.
Adım 5: Yapıştırıcıyı uygulayın.
Takma kirpiğin ana hattına ince bir yapıştırıcı tabakası uygulayın. Uygulamaya geçmeden önce 2-3 saniye bekleyin. Eğer takma kirpiklerin daha uzun süre kalmasını istiyorsanız kendi kirpik hattınıza bir iki damla yapıştırıcı uygulayabilirsiniz.
Adım 6: Kirpikleri takın.
Sıra geldi “Takma kirpik nasıl takılıyor?” sorusunun asıl cevabına. Aşağı bakın ve takma kirpiğin ortasından tutarak onu gözünüze yerleştirin. Önce ortadan, sonra dış köşeden, ardından da iç köşeden bastırarak kirpiği sabitleyin.
Adım 7: Hacim yaratın.
Eğer kirpiklerinize bir miktar daha hacim katmak istiyorsanız uygulamayı tamamlamadan önce takma kirpiklerin başladığı iç köşeden hafifçe itme kuvveti uygulayın. Son sabitlemeleri yapmak ve kirpik ile göz hattı arasında boşluk kalmasını önlemek için cımbız yardımıyla son düzeltmeleri yapın.
Takma Kirpik Takarken Bunlara Dikkat!
“Takma kirpik nasıl takılıyor?” diye kendinizi strese sokmayın. Doğru bilgi ve bol bol pratik ile siz de mükemmel bir takma kirpik uygulamasına imza atabilirsiniz.
Daha dolgun ve iddialı bir görünüm için iki adet takma kirpiği üst üste yerleştirerek tabiri caizse kirpiklerinize “kaçak kat” çıkabilirsiniz :blush:
Aşağı baktığınızda ne ile karşı kaşrıya olduğunuz bilmek için tam altınıza bir ayna yerleştirin.
Takma kirpiklerinizi çıkartırken yağsız makyaj temizleyici ile kulak çubuğu kullanın.
Kirpikleri tekrar kullanabilmek için onları temizlemeyi ihmal etmeyin; bunu yapmak için kirpikleri sabunlu suda bekletin.
Takma kirpiklere uyguladığınız yapıştırıcı ne kadar kuruysa, kirpikler de o kadar uzun süre kalır.
Daha kolay bir uygulama için işlem öncesinde kirpiklerinize hafif bir kat rimel sürebilirsiniz.
0 Comments