YOUTUBE KANALIMIZI TAKİP EDİN >>> YOUTUBE KANALA GİRİŞ İÇİN TIKLA
tatile giderken yapılması gerekenler. ilk defa çocukları ile Tatile gidecek ailelerin en korkulu rüyalarından birisi olan konulardan birisi çocuklarla tatile gidilir mi ? evet çocuklarla tatile gidilir ancak bunun için dikkat etmeniz gereken bazı konular var. sizlerde bu konulara dikkat ederek tatile giderseniz gayet eğlenceli bir tatil geçire bilirsiniz. sizlerde aşşagıdaki konuları inceleyerek bu güne kadar ki en eğlenceli tatili yapabilirsiniz. hadi şimdi konumuza geçelim.
Tatil hazırlığına ortak edin
Çocuğunuz 4 yaşından büyükse, bavulunu beraber hazırlayın; böylece hem onun tatile olan ilgisini yüksek tutarsınız, hem de sorumluluk duygusu kazanmasını sağlarsınız. Kendi kişisel bavulu olmasını sağlayın ve bavulunun sorumluluğunu tatil boyunca ona verin.
Uykudayken yolculuğa çıkın
Araba yolculuğunda 1,5-2 saatte bir mola vererek, çocuğunuzu araba koltuğundan indirip hareket ettirin. Çocuğunuzun uyku saatlerinde yolculuğa çıkmayı tercih edin. Araba hareket halindeyken kesinlikle araba koltuğundan indirmeyin. Camlara gölgelik koyarak çocuğunuzun güneşten rahatsız olmasını engelleyebilirsiniz. Uçak yolculuğunda ise uçak kalkarken ve inerken bebeğinizi beslerseniz ve büyük çocuklara sakız çiğnetirseniz kulaklarındaki basıncı azaltırsınız. Uçağa en son binmeye ve en önce çıkmaya çalışın. Seyahatte size hareket rahatlığı sağlaması için koridor tarafındaki koltukları tercih edin.
SAĞLIK HİZMETİ VAR MI ÖĞRENİN
Bebekli ve çocuklu olan bütün aileler, tatil planı yaparken, gidecekleri yerde sağlık hizmeti sunan bir kuruluş olup olmadığını kontrol etmelidir. Tedbiri elden bırakmayın
Uyku düzenini bozmayın
Çocuklar düzeni severler; o nedenle uyku düzenini olabildiğince bozmamaya çalışın. Sizin odanızda yatan bir bebekse, dışarıda uyutmaya çalışmayın. Sizin odanızda kalmaya devam etsin ve evinizdeyken yattığı saatte yatsın. Evde farklı bir odada kalan bir çocuk ise mümkünse farklı odada yatırmaya çalışın ki sizin odanızda yatmaya alışmasın.
Çocuklarınıza Pamuklu kıyafet giydirin
Özellikle yaz sıcaklarında bebeklerde ter kanallarının tıkanması sonucu isiliğe çok sık rastlanıyor. Bu nedenle bebeğinizin sık sık cildini serinletmeniz, kıyafet seçiminde görsellikten ziyade yumuşak, pamuklu ve ince giysiler olmasına dikkat etmeniz büyük önem taşıyor.
SIK SIK SU İÇİRİN
Sıcak havalarda vücut normalden fazla terleyerek sıvı kaybettiği için, çocuklara sık sık su içme alışkanlığı kazandırmak çok önemli. Vücudun kaybettiği sıvıyı yerine koyacak en sağlıklı içecek sudur.
ALERJİ İLAÇLARINI UNUTMAYIN
Özellikle yaz aylarında alerjik durumlar ile sık karşılaşılabileceğinden dolayı çocuğunuzun alerjisi varsa kullandığı ilaçları yanınıza almayı unutmayın. Bebeğinize daha önceden hiç tattırmadığınız bir gıdayı, ilk defa tatilde denemekten kaçının.
BESİN HİJYENİNE DİKKAT EDİN
Yaz aylarında ishalde artış gözleniyor. Bu nedenle çocukların içtikleri suya, yedikleri yemeklere ve el temizliklerine özen göstermesi çok önemli. Pişmemiş gıdalar ishal için en tehlikeli gıdalardır. Tatilde kaynağını bilmediğiniz ve temizliğinden emin olmadığınız gıdaları çocuklarınıza yedirmeyin. Eğer gideceğiniz tatil yöresine yönelik önceden beslenme ve enfeksiyonlar ile ilgili uyarılar olduysa bunlara kulak verin. Yanınıza kolay bozulmayacak gıdalar alın.
TATİLDE ESNEKLİK SAĞLAYIN
Rutinler, rutin günlerde kalsın!
Şimdi, hem çocuğunuzun hem sizin uzun süredir heyecanla beklediği tatildesiniz. Günlük rutinlerinize uymaya çalışmak hem sizi yoracak hem de çocuğunuzu tamamen yeni ve eğlenceli bir ortama geldiği için kurallara uymak istememeye itecektir. Çatışmaya girmeyin, aksine birlikte bol bol eğlenip gülerek tatilin keyfini çıkarın.
BÖCEK ISIRIKLARINA KARŞI ÖNLEM ALIN
Çocuğunuzu böcek ısırmalarından korumak için bitkisel içerikli spreyler kullanmak ve gece için yatağının üzerine cibinlik kurmak kaşıntılı bir gün geçirmesine engel olabilir. Eğer akrep ve kene gibi bir böcek ısırdıysa mutlaka acil servise başvurmak gerekir. Isıran böceği yakalayabildiyseniz bir kap içerisinde böceğin doktora gösterilmesi, tedavi sürecine katkıda bulunacaktır.
SIK SIK SU İÇİRİN
Sıcak havalarda vücut normalden fazla terleyerek sıvı kaybettiği için, çocuklara sık sık su içme alışkanlığı kazandırmak çok önemli. Vücudun kaybettiği sıvıyı yerine koyacak en sağlıklı içecek sudur.
İSHAL OLURSA DAHA FAZLA SU İÇİRİN
El ve besin hijyenine ne kadar dikkat etseniz de yaz aylarında ishale çok sık rastlandığından böyle bir durumda telaşa kapılmayın. Zaten sıcak havalar nedeniyle sıvı kaybeden bebeğinize ve çocuğunuza sık sık su içirin. Vücudunun susuz kalmamasına dikkat edin. Suyun mümkünse cam şişe olanını tercih edin. Patates, elma, muz ve yoğurt gibi gıdalar yedirin. Çok yağlı ve çok şekerli gıdaların ishalini arttıracağını unutmayın. İshal tedavisinde antibiyotik fayda yerine zarar verdiğinden gelişigüzel ilaç vermeyin. Emziriyorsanız, yediklerinize ve içtiklerinize dikkat etmeniz bebeğiniz için çok önemli. Bol bol su tüketmeyi ihmal etmeyin.
BU SAATLERE DİKKAT EDİN!
Bebeğinizi ve çocuğunuzu güneşin zararlı ışınlarından korumak şüphesiz son derece önemli. Bunun için güneş kremi kullanmaya özen gösterin. Ayrıca sıcak yaz günlerinde, güneş ışınlarının dik geldiği 11:00-16:00 saatleri arasında doğrudan güneşe maruz bırakmamaya dikkat edin. Özellikle güneşe maruz kalan omuz, ense ve boyun gibi vücut alanlarını kıyafetle, kafasını şapka ile koruyun.
Kumda yürütün
Küçük Çocuğunuzla veya bebeğinizle denizin mavi bayraklı olduğu yerleri tercih etmeniz çok daha önemli. Ailelerin mümkün olduğunca çocuklarını havuza sokmaması, birçok enfeksiyondan korunmasını sağlayacaktır. Ayrıca kumda yürümesi ve oynaması çocuğunuzun hem el koordinasyonunu artıracak hem de düztaban riskini azaltacaktır
0 Comments