Açık lise 2019 ve 2020 2. dönem Din Kültürü ve Ahlak bilgisi 1 dönem Soruları 2019-2020 2. Dönem çıkmış sorular , 2019-2020 2. Dönem cevapları , açık lise çıkacak sorular ve cevapları cevap anahtarları
#1. Selim akıl hakkında aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?
#2. “Hakkında kesin bilgi sahibi olmadığın şeyin peşine düşme çünkü kulak, göz ve kalp bunların hepsi ondan sorumludur.” (İsrâ suresi, 36. ayet) Bu ayet ile aşağıdakilerden hangisine ulaşılamaz?
#3. “Ayne’l-yakîn” kavramının anlamı aşağıdakilerden hangisidir?
#4. Aşağıdakilerden hangisi İslam dininin bilgi ahlakına uygun bir davranış değildir?
#5. İslam dininin temel kaideleri ve inanılması zorunlu hükümlerini konu edinen ilim dalı aşağıdakilerden hangisidir?
#6. • Allah’a iman eden kişidir. • Başka ilahlar olduğunu kabul eden kişidir. • İnanmadığı halde inanmış gibi görünen kişidir. Bu tanımlarda aşağıdaki kavramlardan hangisine yer verilmemiştir?
#7. “De ki: O Allah birdir. Her şey O’na muhtaçtır. O, doğurmamış ve doğmamıştır. O’nun hiçbir dengi de yoktur.” (İhlas suresi) Bu surede aşağıdaki kavramlardan hangisi vurgulanmaktadır?
#8. Kişinin inanç konularında araştırma ve sorgulama yaparak kesin bilgilere ulaşması ve neye, niçin inandığının bilincine varmasıdır. Bu şekilde tanımlanan iman aşağıdakilerden hangisi ile isimlendirilir?
#9. Kur’an-ı Kerim’in kelimesi kelimesine değil, yakın anlamları ile başka bir dile çevrilmesine ne ad verilir?
#10. “Allah’ın göklerde ve yerdeki nice varlık ve imkânları sizin emrinize verdiğini, nimetlerini açık ve gizli olarak size bolca ihsan ettiğini görmediniz mi?” (Lokmân suresi, 20. ayet) Bu ayet ile aşağıdakilerden hangisine ulaşılamaz?
#11. İslam dininin iman esaslarını kısa ve öz olarak ihtiva eden dua aşağıdakilerden hangisidir?
#12. Aşağıdakilerden hangisi İslam inanç esaslarının özelliklerinden biri değildir?
#13. İbadet ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
#14. Aşağıdaki ayetlerden hangisinde insanın sorumluluğu vurgulanmıştır?
#15. Dinen sorumluluk çağına gelmiş bireylerin iyi ve kötü olan bütün davranışları ve bunlarla ilgili hükümlere ne ad verilir?
#16. Farz-ı kifaye ile ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
#17. • Zekât vermek • Abdest alırken ağıza su vermek • Rahatsız edici koku ile camiye gitmek Bu davranışlar aşağıdaki hükümlerden hangisine örnek oluşturmaz?
#18. Hz. Peygamber döneminden sonra dini bir delile dayanmadan ortaya çıkan ve dinin özüne uymayan inanç, fikir ve davranışlara ne ad verilir?
#19. Bir davranışın ibadet sayılabilmesi için aşağıdakilerden hangisi gerekli değildir?
#20. Bir şey hakkında düşünce yoluyla derin bilgi ve anlayışa erişme durumuna ne ad verilir?
0 Comments