YOUTUBE KANALIMIZI TAKİP EDİN >>> YOUTUBE KANALA GİRİŞ İÇİN TIKLA
Peeling ne demektir? Nasıl yapılır ?
Peeling kelime anlamı ile soymak demek. Kozmetik terimi olarak ise, cildin en üst tabakasının kimyasal ya da fiziksel etkenlerle ayrı ayrı ya da ikisini bir arada kullanarak cildin en üstteki tabakasının kısmen soyulması, ya da inceltilmesi işlemidir. Diğer bir tabir ile derin temizlik de diyebiliriz.
Bu şekilde cilt yüzeyi tazelenmiş ve yenilenmiş olur. Cilt yüzeyindeki hafif düzensizlikler ve pürüzlerin görünümü bu yolla minimize edilebilir. Bu sayede cildiniz daha aydınlık, berrak ve pürüzsüz bir görünüme kavuşabilir. Fakat bu işlem doğru yapılmazsa cildinize zarar da verebilir.
Peeling nasıl yapılır? Hangi maddeler peeling için kullanılır?
Peeling amacı ile kullanılan farklı dermokozmetik ürünler mevcut. Bunlardan bir kısmının içerisinde Glikolik asit, Laktik asit, mandelik asit, Salisilik asit gibi soyucu içeriklerden düşük oranlarda içerirler. Bu ürünler aynı zamanda mekanik olarak cilt yüzeyini aşındıran maddeler de içerebilirler. Bunun için de bazı meyve çekirdeklerinden elde edilen tozlar, kahve, şeker gibi maddeler de kullanılabilir.
Ayrıca mutlaka yetkili uzman doktorlar tarafından kullanılması gereken çok daha güçlü kimyasal peeling ajanları da mevcuttur. Bu gibi ürünlerin kişisel kullanımı çok tehlikeli ve tahriş edici olabilir.
Evde kişisel kullanım için dermoeczanem.com ‘dan ya da dermokozmetik satışı yapan eczanelerden temin edebileceğiniz dermokozmetik peeling ürünleri tercih edebilirsiniz. Ancak mutlaka cilt tipinize uygun bir ürün peeling seçmeye özen gösterin.
Doğru peeling nasıl yapılır?
Yüzünüze peeling yapacaksanız en uygun zaman gece uyku öncesi.
Bu şekilde oluşması muhtemel kızarıklık ve hassasiyetin geçmesi için yeterli zamana sahip oluruz. Güneş ışığından uzak kaldığımız gece boyunca hassasiyet çok daha kolay giderilmiş olur.
Peeling öncesi cilt uygun cilt temizleme ürünleri ile temizlenmeli. Seçilen peeling ürünü kullanım tarifine uygun şekilde uygulanmalı ve tavsiye edilenden daha uzun süre ciltte kalmamasına özen göstermeli. Aşırı baskı ve şiddetli ovalama hareketlerinden kaçınarak hafif masaj şeklinde uygulamayı yapın. Daha hassas olan göz ve dudak çevresine yaklaşmayın.
Yüzünüz kadar, boyun ve dekolte bölgenizin de peelinge ihtiyaç duyabileceğini unutmayın. Hem yüz hem boyun, hem de vücut ve dekolte bölgesi için iyi bir duş ve buhar banyosu sonrası peeling yapmak çok daha uygun olabilir.
İşlem sonrası cilt ılık su ile iyice durulanmalı. Aşırı ovalamaktan kaçınmalısınız. Mümkünse termal su gibi bir yatıştırıcı uygulamalı ve üzerine özellikle Aloe Vera gibi yatıştırıcı ve güçlü nemlendirici içerikli bir ürün ile cildinizi desteklemelisiniz.
Gereğinden sık peeling uygulamak cilt bariyerinizi zayıflatabilir. Bu nedenle cildinizin ihtiyaçlarını iyi tespit etmeniz ve kendinize özel bir sıklık belirlemeniz önemli. Çoğunlukla haftada 1 -2 uygulama yeterli olacaktır. Fazlasından kaçınmalısınız.
Cildiniz aşırı hassas ve aktif sivilceleriniz varsa peeling uygulamadan önce mutlaka bir uzmana danışın ve hassas ciltler için üretilmiş özel peelingler kullanmayı tercih edin.
0 Comments