Merhaba arkadaşlar kış aylarının gelmesi ile cildiniz kurudu ve dökülmeye başladı daha solgunduruyorsunuz sizde bu solgunlugu ve kuru cildinizi geride bırakmak istemezmisiniz daha parlak ve daha doygun cilt rengi ile hayata karışmak istemezmisiniz sizde peeling yaparak daha aydınlık bir cilde sahip olun.
Cildi ölü deriden arındırmak için kullanılan yöntemlere peeling denir. Cildin sağlıklı yapısını sürdürebilmesi için temizliğe ihtiyacı vardır. Pirinç maskesi, kil maskesi ve zeytinyağı peelingi en çok kullanılan yöntemler arasındadır. Her evde bulunan bu malzemeleri kullanarak peeling maskesi hazırlayabilir, cildinizin daha sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz.
Hava kirliliği, kozmetik ürünler ve güneşin yıkıcı etkilerinden cildin üst tabakası doğrudan etkilenir. Cilt de vücudun geri kalanı gibi yaşayan bir mekanizmadır. En üstteki hücreler zamanla işlevlerini kaybeder ve döngülerini tamamlarlar. Altta bulunan sağlıklı hücrelerin yüzeye çıkarılması için bu ölü hücrelerin ciltten uzaklaştırılması gerekir.
Peeling uygulaması yapmak için kullanılan alternatifler arasında cilt tipine en uygun malzemeyi seçmek, peelingin etkisini güçlendirir. Peki peeling ne işe yarar?
eeling cildin üst tabakasını soyar ve ölü hücrelerin cilt yüzeyinden uzaklaştırılarak altta bulunan sağlıklı hücrelerin yüzeye çıkmasını sağlar.
Sivilce, leke ve siyah nokta gibi cilt problemlerinin oluşmasını engeller.
Daha sağlıklı ve canlı bir görünüm sağlar.
Yaşlanmanın etkilerini geciktirir.
Cildi sıkılaştırır.
Cilt üzerinde biriken kirleri arındırır.
Peeling uygulaması için öncelikle cilt tipine göre bir karışım hazırlanması gerekir. Bu karışımların içerisinde cilde zarar vermeden arındırıcı etki gösteren ve çoğunlukla taneli olan malzemeler kullanılır.
Peeling ne zaman yapılmalı? Peeling uygulamasının zamanlaması cilt tipine göre ayarlanır. Yağlı bir cilde sahip olanlar haftada bir ya da iki kez peeling yapabilir. Karma ciltliler içinse haftada bir peeling yapmak yeterlidir. Kuru ve hassas cilt bir cilde sahip olanlar ise iki haftada bir peeling yaparak ciltlerinin sağlıklı olmasını sağlayabilirler.
Peeling yaparken kullanılacak malzemenin cilt yüzeyine zarar vermeyecek irilikte olması gerekir. Çok büyük ve aşındırıcı malzemeler peeling için uygun değildir.
Peeling kaç dakika bekletilmeli? Bu sorunun cevabı da cilt tipine göre değişir. Ancak çoğu maskenin bekleme süresi en fazla yarım saattir. Peeling, bir anlamda cildi zımparalama yöntemidir. Maskelerin ve peeling malzemelerinin cildin daha alt tabakalarına zarar vermemesi için fazla bekletilmesi önerilmez.
Düzenli peeling yaparak çoğu cilt sorunundan kurtulmak mümkündür. Kozmetik üreticilerin tüketicilere sunduğu hazır peeling maskelerinin yanı sıra evde bulunan malzemeler ile hem daha ucuz hem de daha sağlıklı peeling maskeleri hazırlanabilir.
Bir yemek kaşığı saf zeytinyağının içerisine bir tatlı kaşığı toz şeker ekleyin. Dairesel hareketlerle bu karışımı yüzünüze uygulayın. On beş dakika bekledikten sonra ılık suyla yüzünüzü yıkayın.
Bir kase yoğurdun içerisine bir yemek kaşığı yulaf ezmesi karıştırın. Cildinize baskı yapmadan yumuşak hareketlerle bu maskeyi bütün yüzünüze sürün ve on dakika kadar bekletin. Sonrasında soğuk su ile durulayın.
Bir miktar yağsız yoğurdun içerisine iyice ezilmiş dört beş adet çilek ekleyin. Fırça yardımı ile göz ve dudak çevreniz hariç yüzünüzün diğer kısımlarına sürün. On beş dakika bekletin ve yavaşça ovarak maskeyi çıkartın. Soğuk su ile cildinizi yıkayın.
Cildiniz yağlıysa bol telveli bir kahve hazırlayıp telveyi soğuduktan sonra doğrudan cildinize sürün ve ardından soğuk ile durulayın.
Daha kuru bir cildiniz varsa bir tatlı kaşığı kahveyi biraz zeytinyağı ile karıştırın ve dairesel hareketlerle cildinize uygulayın. Ilık su ile cildinizi durulayın. Hassas ciltler için kahve peelingi yaparken zeytinyağı yerine yoğurt kullanabilirsiniz.
Bir tatlı kaşığı karbonatın içerisine macun şeklini alana kadar su veya limon suyu ekleyin. Yüzünüze sürün ve on dakika beklettikten sonra soğuk su ile durulayarak peelinginizi tamamlayın.
Birer yemek kaşığı elma sirkesini, yulaf ezmesini ve balı karıştırdıktan sonra üzerine üç yemek kaşığı ılık su ilave edin. Göz çevresi hariç dairesel hareketlerle yüzünüze uygulayın ve on beş dakika bekletin. Ardından soğuk su ile yüzünüzü yıkayın. Yağlı cilde sahip olanlar elma sirkesi peelingini haftada bir uygulayabilirler.
Bir çay kaşığı kilin içerisine bir tatlı kaşığı gül suyu ekleyin ve güzelce karıştırın. Fırça kullanarak kili bütün yüzünüze sürün. Yirmi dakika bekleyin ve ılık su kullanarak yüzünüzü temizleyin. Gül suyu yerine papatya suyu da kullanabilirsiniz.
Yarım avuç bademi ezerek toz haline getirin. Su veya gül suyu kullanarak maske kıvamına getirin ve yüzünüze sürün. On dakika beklettikten sonra bol su ile durulayın. Cildiniz kuruysa bu maske ile nemlenmesini de sağlayabilirsiniz.
Bitkinin yapraklarını kesince ortaya çıkan jeli bir kaba akıtın. İçine bir tatlı kaşığı toz şeker ilave edin. Bütün yüzünüze sürün ve on beş dakika bekletin. Kurumuş jeli dairesel hareketlerle cildinizden çıkarın. Soğuk su ile cildinizi durulayın.
İkişer yemek kaşığı mısır unu ve yoğurda yarım limonun kabuğunu rendeleyin. Yumuşak hareketlerle yüzünüze sürün ve beş on dakika beklettikten sonra soğuk su ile durulayarak yüzünüzü temizleyin.
Üç yemek kaşığı pirinci haşladıktan sonra soğumaya bırakın. Pirincin suyunu süzün ve bekletin. Pirinçlerin içerisine birer yemek kaşığı bal ve süt ekleyin. Temizlediğiniz cildinize bu maskeyi uygulayın ve yarım saat bekletin. Pirinçlerin suyuyla cildinizi temizleyin. Bu maske boyun bölgesine de uygulanabilir.
Gazapizm - Dayan , Gazapizm - Dayan dinle , Gazapizm - Dayan şarkı sözü , Gazapizm - Daya...
Gazapizm - Memleketsiz , Gazapizm - Memleketsiz dinle , Gazapizm - Memleketsiz şarkı sözü...
Gazapizm - Heyecanı Yok , Gazapizm - Heyecanı Yok dinle , Gazapizm - Heyecanı Yok şarkı s...